FRI FRAKT VID KÖP
över 5000 kr
SNABBA LEVERANSER
Vill du bli återförsäljare?
Ansök här
Julchoklad

Julchoklad med kokos, goji och ingefära

Julchoklad med kokos, goji och ingefära. Fri från raffinerat socker, gluten och mejerier.

Ingredienser
1,2 dl kokosolja
1,2 dl kakaosmör
2 msk valfritt nötsmör
2,4 rå kakaopulver
1 tsk äkta vaniljpulver
1,8 dl kokoschips (fint strimlad)
1,2 dl valfria hackade nötter
1 tsk färskriven ingefära
1,2 dl dadelpasta (se nedan)
0,5 dl torkade gojibär
Dadelpasta: Mixa 8 dadlar i en mixer med 0,8 dl vatten och bearbeta tills det blir en krämig pasta. Om du använder torkade dadlar kan du i förväg blöta dem i vatten 1-2 timmar innan.

Gör så här
1. Smält kokosolja, kakaosmör och nötsmör.
2. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt kakaopulver, vanilj, kokos, nötter, ingefära och dadelpasta.
3. Mixa tills det blandats väl.
4. Häll smeten i en form (tips är att lägga ett bakplåtspapper i botten så att inte smeten fastnar i formen)
5. Strö över hackad kokos och tryck försiktigt ner gojibären så de fastnar.
6. Kyl till smeten blivit fast och skär sedan i lagom stora bitar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *