Chokladpraliner med fyllning
Chokladpraliner – Supergoda till jul! (supergoda annars också såklart ;)) Du kan också köpa färdig choklad att smälta över vattenbad om du inte vill göra chokladen från scratch. Chokladen är fri från mejerier, raffinerat socker och gluten.
Ingredienser
60 g kakaosmör
3 msk rå kakaopulver
1 msk honung
Tips på fyllning
Valfria nötter
Valfritt nötsmör
Torkade bär
Gör så här
1. Smält ihop kakaosmör, rå kakao och kokossirap över vattenbad och smaka av så att chokladen smakar som du önskar. Är den inte tillräckligt söt – tillsätt mer sirap, har den inte tillräckligt med chokladsmak, tillsätt mer kakao. Här avgör dina smaklökar mängd.
2. Häll chokladsmeten i silikonformar (endast så det täcker botten)
3. Ställ in i kylen så smeten stelnar (det går supersnabbt!), Fyll på med önskad fyllning och häll sedan över resten av chokladsmeten.
4. Låt chokladen stelna och ta sedan ut chokladpralinerna ur formen och njut.